IV Godišnja konferencija na temu „Aktuelnosti u medicini, farmaciji i zdravstvu“

In Aktivnosti

U periodu od 15 – 17. maj 2017. godine u hotelu „Mediteran“ u Bečićima redakcija časopisa MedicalCG, pod pokroviteljstvom i uz učešće Ministarstva zdravlja Crne Gore, organizovala je stručnu IV Godišnju konferenciju na temu „Aktuelnosti u medicini, farmaciji i zdravstvu“. U ime NVO Nacionlana organizacija za rijetke bolesti Crne Gore trećeg dana skupa (17. maj), prisustvovala je Radmila Bajagić, kada je organizovan Okrugli sto na temu „Interakcija sa pacijentima sa ciljem povećanja kvaliteta statusa pacijenta.“

Na Konferenciji su učestvovali: Ministarstvo zdravlja Crne Gore, Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Agencija za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore, Klinički centar Crne Gore, Farmaceutske kompanije i veledrogerije, kao i predstavnici nekoliko Fondova za zdravstveno osiguranje, odnosno Agencija za ljekove, iz okruženja.

Bajagić je uzela učešće u raspravi konkretno interesujući se za pitanja u čijoj je nadležnosti vođenje registra za rijetke bolesti odnosno kako do registra, i na koji način roditelj oboljelog djeteta može obezbijedi sredstva kako bi dijete liječio u referentnom centru u inostranstvu?.

„Nažalost nijesmo dobili konkretne odgovore na postavljena pitanja, ali smo na osnovu iskustva iz okruženja u oblasti zdravstvenog osiguranja i legislative u oblasti ljekova  dobili neke nove informacije koje možemo primijeniti kod nas i na taj način ubrzati sam proces formiranja centralnog registra oboljelih od rijetkih bolesti u Crnoj Gori.“ –  istakla je Bajagić.

Poslednje aktivnosti