Poziv za besplatnu onlajn “Akademiju za pacijente i predstavnike pacijenata”

Poštovani,

Ovim putem vas pozivamo da se prijavite za besplatnu onlajn Akademiju za pacijente i predstavnike pacijenata, koja će se održavati od 8. 5. do 26. 6. 2021. Cilj Akademije je da svi polaznici steknu znanja o institucionalnim procesima rada i odlučivanja, razviju vještine javnog zagovaranja i međusobno povežu. Predavači će ove godine biti zastupnici organizacija za rijetke bolesti koji su se tokom svog rada istakli u oblastima obuhvaćenim programom.

Neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore tokom trajanja Akademije jesu: Kako doći do lijeka koji nije dostupan u vašoj zemlji? Da li pacijenti iz BiH mogu da se uključe u kliničku studiju u Njemačkoj radi dobijanja besplatne terapije? Kako se povezati s drugim pacijentima u zemlji? Kako osnovati organizaciju i podići svijest javnosti o rijetkoj bolesti?

Ukoliko još uvijek ne postoji nacionalna organizacija za vašu rijetku bolest, Akademija vam kao individualnim pacijentima pruža priliku da se, kroz upoznavanje s osnovnim procesima rada organizacija, institucija i nosilaca dozvole za lijek, osnažite da osnujete sopstvenu organizaciju i postanete predstavnik pacijenata. Takođe, pacijentima koji su već članovi organizacija Akademija pruža mogućnost da steknu dodatna znanja i da se povežu sa drugim pacijentima u zemlji i regionu.

Predavanja će se održavati subotom od 11 do 12.30 i moguće je prijaviti se za pojedinačna predavanja ili cjelokupan program. Polaznici koji su pratili celokupan program, nakon završetka će dobiti sertifikat potvrde „Baze retkih bolesti”.

 

Kako biste se prijavili, potrebno je da popunite formular na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8W5LS6_oqeQNYNRtMmYvLwA70m3WkmztdkAgftYc7qskaZw/viewform?hl=hr

Na adresu koju navedete u formularu će vam stizati najave predavanja sa linkom za pristup predavanju.

Poslednje aktivnosti