Realizovan  projekat „Psihosocijalna podrška“

Nacionalna organizacija za rijetke bolesti Crne Gore u saradnji sa kompaniom Roche, realizovala je  projekta „Psihosocijalna podrška“ . Projekat je krenuo sa radom od 15. januara 2021. do 30. aprila 2021. godine.

Uslijed učestalih poziva od strane članova naše organizacije u periodu pandemije COVID-19, prepoznali smo potrebu  za psihološkom podrškom od strane stručnog lica. U tome nam je pomogla diplomirana psihološkinja/psihoterapeutkinja Anđelu Šćekić Todorović.

Nakon javnog poziva za ovaj projekat prijavilo se deset pacijenata (odnosno članova porodice oboljelih), što nam se dovoljno ohrabrilo da i u narednom periodu pokrenemo slične inicijative.

Zbog prirode i toka liječenja njihovih bolesti, prijavljeni pacijenti su bili zainteresovani više za individualne seanse u dogovoru sa psihoterapeutom. Zbog pandemije ove seanse su se odvijale online, u trajanju od sat vremna.

Pored straha od samog dobijanja virusa ili brige za bliske ljude, obolje je dosta anksioznim činila i činjenica da je korona okupirala svaku oblast života. Sve vijesti su se ticale korona virusa. Nadamo se da smo makar malo uspjeli da združenim snagama i solidarnošću prevaziđemo krizu sa što manje psiholoških nelagodnosti i posljedica.

Poslednje aktivnosti