“MEHANIČKA VENTILACIJA KOD DJECE I ODRASLIH U KUĆNIM USLOVIMA“

Kompanija Philips Sleep and Respiratory Care Balkans  organizovala je 22. novembra 2017. godine u hotelu Hilton u Podgorici okrugli sto sa temom “Mehanička ventilacija kod djece i odraslih u kućnim uslovima“. Tom prilikom u ime Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Crne Gore prisustvovale su Nataša Bulatović, izvršna direktorica organizacije i Radmila Bajagić, pravnica organizacije.

Klinički specijalista kućne ventilacije Philips kompanije,  Ivana Šundov  detaljno je predstavila aparate koji su na pozitivnoj listi kao i rješenja za asistirano iskašljavanje.  Aparati  se već uveliko koriste u svim zemljama EU, ali i u nekima koji nijesu članice ali je njihov zdravstveni sistem prepoznao neophodnost uvođenja ovih aparata na liste koje ih odobravaju pacijentima.

Prisutnima se u ime Nacionalne organizacije za rijetke bolesti obratila Nataša Bulatović, izvršna direktorica organizacije, koja se osvrnula na problem rijetkih bolesti u Crnoj Gori.

„Raduje me prije svega što ovakav vid  inovacije podržavaju oporavak i hroničnu njegu kod kuće i povezuju ekstenzivne timove bezbjednosti, kako bi pacijentima i njihovim porodicama dali povjerenje i bezbrižnost da uvijek dobijaju brigu koja im je potrebna.“ – poručila je Bulatović

1

Poslednje aktivnosti