NORBCG na 10.Inetrnacionalnom sastanku razmjene iskustava za udruženja pacijenata (IEEPO) u Beogradu

Predsjednica Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Crne Gore Nataša Bulatović i osnivač organizacije Andrijana Nikolić učestvovale su na 10. Internacionalnom sastanaku razmjene iskustava za udruženja pacijenata (IEEPO) u Beogradu, koji je organizovan od strane Kompanije Roche, 14. i 15.marta 2018.godine.

 

Kompanija Roche tradicionalno u proljeće svake godine organizuje Internacionalni sastanak udruženja pacijenata (IEEPO) sa ciljem razmjene iskustava kroz različite segmente rada –  kampane, prikupljanje sredstava, osnaživanje udruženja, učešće u projektima, saradnja sa donosiocima odluka. Ove godine bio je obezbijeđen live streaming globalnog sastanka u Atini, tako da  su učesnici mogli čuti i Severina Schwanoma, izvršnog direktor Roche Grupe.

Roche je globalni industrijski lider u inovacijama i najveća biotehnološka kompanija na svijetu sa tradicijom dugom više od jednog vijeka. U primarnom fokusu kompanije Roche su rano otkrivanje, prevencija, dijagnostifikovanje i liječenje bolesti. Ljekovi koje Roche razvija su u korelaciji sa dijagnostičkim testovima koji značajno doprinose efikasnosti liječenja, čime su omogućena poboljšanja u kvalitetu života i preživljavanju oboljelih.

„Ovaj sastanak je označio jačenje saradnje sa Kompanijom Roche i sjajna prilika da nešto više čuje  o komunikaciji udruženja pacijenata sa medijima, kao i komunikaciji udruženja pacijenata sa “državnim institucijama i nezaobilaznoj Strategiji i značaj strateškog planiranja udruženja pacijenata. Na pomenutom događaju učestvovalo je 15 organizacija iz Srbije i 3 iz Crne Gore“, naglasila je Bulatović.

 

 

 

 

Poslednje aktivnosti