OBILJEŽAVANJE 5. APRILA DANA DJETETA U PALESTINI

Povodom obilježavanja 5. aprila Dana djeteta u Palestini upriličena je tribina u organizaciji Ambasade države Palestine i NF Građanske alijanse u multimedijalnoj Sali KIC-a „Budo Tomović“. U ime Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Crne Gore  tribini je prisustvovala predsjednica Nataša Bulatović.

 

Na tribini su govorili: NJ.E. G. Rabii Alhantouli, ambasador Palestine u Crnoj Gori, Snežana Mijušković, zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Jelena Gluščević, predstavnica NVO Centra za prava djeteta.

Svake godine 5. aprila se u Palestini, obilježava Dan palestinskog djeteta. Već 70 godina, od početka izraelske vojne okupacije, djeca u Palestini svakodnevno trpe okupacije i uskraćena su im najosnovnija prava. Tokom prošle godine broj uhapšenih maloljetnika u Palestini iznosio je 1467. Životi djece su ugroženi, zaboravljajući pri tome da sva djeca, bez obzira na njihovu rasu, vjeru, sposobnosti, bez obzira šta misle ili kažu i bez obzira na tip porodice iz koje dolaze imaju jednaka prava koja su im zagarantovana Konvencijom o pravima djeteta.

 

 

Poslednje aktivnosti